portret Drs. van Kemenade

"GEZONDE VOEDING EN LEEFSTIJL VORMEN EEN KRACHTIGE BASIS VAN ONS BESTAAN"

Drs. J.E. VAN KEMENADE

Sinds 16 jaar ben ik huisarts. Na omzwervingen in Australië en Nieuw Zeeland  ben ik nu al meer dan 12 jaar werkzaam  in Breda.

Ik heb me gespecialiseerd in Voeding en Leefstijl en sinds kort ben ik ook Kaderhuisarts Diabetes. (een extra twee-jarige diabetes opleiding) 

 

In de dagelijkse praktijk merk ik hoe moeilijk het is om de chronische patiënt te adviseren en bij te staan. Mensen met een aandoening van hart of vaten, met diabetes, met een vorm van kanker, of bijvoorbeeld met spastische darm hebben meer tijd en aandacht nodig en vaak lukt dit niet in de huidige manier van praktijkvoering. 

 

Als voedingshuisarts en kaderhuisarts diabetes wil ik de zoekende patiënt adviseren over zijn gezondheid en ziekte en hoe je met voeding en leefstijl alleen al veel kan bereiken. In 2 tot maximaal 5 consulten zal de patiënt weer verder kunnen en meer inzichten hebben in zijn eigen gezondheid en ziekteproces. 

 

Het goede nieuws is : met voeding en leefstijl aanpassing kunnen mensen met Type 2 diabetes vaak hun medicatie een heel stuk afbouwen.  Een intensievere begeleiding kan dan soms nodig zijn.  Bij het opnieuw leren gezond en gericht te eten en bewegen zullen suikers enorm kunnen  zakken. Gedegen begeleiding is dan nodig. 

 

 

HUISARTSEN ZORGGROEP BREDA

Als Kaderhuisarts Diabetes ben ik sinds 2017 werkzaam bij de HZG Breda. Hier werk ik als adviseur voor collega huisartsen op het gebied van diabetes en mag ik samen met een enthousiast team inspiratie en richting geven aan de cours die we willen varen in diabetes zorg binnen Breda en omstreken. Sterke aandachtspunten voor 2019 zijn leefstijl en zorg op maat. 

www.hzgbreda.nl

HUISARTSENPRAKTIJK BIESBOSCH

De voedingshuisartsen-praktijk is gesitueerd in Made. De praktijk bevindt zich in hetzelfde pand als Huisartsenpraktijk Biesbosch

In Huisartsenpraktijk Biesbosch ben ik tevens werkzaam als regulier huisarts. 

 

https://biesbosch.praktijkinfo.nl/

MIJN BOODSCHAP

Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit van datgene wat we eten, wat we inademen, hoe we bewegen of niet bewegen invloed heeft op onze gezondheid. Als huisarts gespecialiseerd in Voeding en Leefstijl hoop ik mijn cliënten te kunnen begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Dit wil ik doen in samenwerking met de eigen huisarts en alle andere betrokken zorg professionals. 

Gezonde voeding en leefstijl vormen  een krachtige basis van ons bestaan!

 

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon