portret Drs. van Kemenade

"GEZONDE VOEDING EN LEEFSTIJL VORMEN EEN KRACHTIGE BASIS VAN ONS BESTAAN"

Drs. J.E. VAN KEMENADE

Sinds bijna 20 jaar ben ik huisarts. Na omzwervingen in Australië en Nieuw Zeeland  ben ik nu al meer dan 15 jaar werkzaam  in Breda en omstreken.

Ik heb me gespecialiseerd in Voeding en Leefstijl en sinds 2019  ben ik ook Kaderhuisarts Diabetes. (een extra twee-jarige diabetes opleiding). Het is mijn overtuiging dat je met gerichte leefstijl aanpak heel veel aandoeningen kunt voorkomen en zelfs genezen.  Daarvoor is nodig dat we een aandoening bij de wortels aanpakken. In de dagelijkse praktijk dweilen we echter teveel met de kraan open. Medicijnen kunnen helpen maar zijn vaker een lapmiddel om symptomen te bestrijden. Met voeding en leefstijl aanpassing kunnen mensen met Type 2 diabetes vaak hun medicatie een heel stuk minderen en zelfs afbouwen.  Ook hoge bloeddruk kun je verlagen door een gerichte leefstijl aanpak .Voeding en leefstijl inzetten kent bovendien geen bijwerkingen. Waarom doen we dit als arts niet vaker? Het kost simpelweg tijd. Tijd om het leven van iemand te doorgronden en te kijken waar het mis gaat. Die tijd neem ik graag. Ik wordt er elke keer opnieuw blij van als iemand de 'leefstijl knop' heeft weten om te draaien. 

 

 

HUISARTSEN ZORGGROEP BREDA

Als Kaderhuisarts Diabetes ben ik sinds 2017 werkzaam bij de HZG Breda. Hier werk ik als adviseur voor collega huisartsen op het gebied van diabetes en mag ik samen met een enthousiast team inspiratie en richting geven aan de cours die we willen varen in diabetes zorg binnen Breda en omstreken. Sterke aandachtspunten voor 2019 zijn leefstijl en zorg op maat. 

www.hzgbreda.nl

MIJN BOODSCHAP

Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit van datgene wat we eten, wat we inademen, hoe we bewegen of niet bewegen invloed heeft op onze gezondheid. Als huisarts gespecialiseerd in Voeding en Leefstijl hoop ik mijn cliënten te kunnen begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Dit wil ik doen in samenwerking met de eigen huisarts en alle andere betrokken zorg professionals. 

Gezonde voeding en leefstijl vormen  een krachtige basis van ons bestaan!

NIEUWE PRAKTIJK

 

Sinds 1 januari 2022 ben ik samen met een collega gestart met een nieuwe Huisartspraktijk met als focus leefstijl. Samen met Drs. Liesbeth Adriaansens zitten we aan de Sophiastraat 25 in Breda Centrum. Nieuwe patienten die in Breda Centrum wonen kunnen zich aanmelden op: 

Kijk op www.huisartssenvalkenberg.nl 

 

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon