roman-grachev-eygJ8wxgfng-unsplash.jpg
GEZOND OF NIET?

Er is inmiddels een zeer kleurrijke diversiteit aan meningen en opinies over wat wel of niet gezonde voeding is. Het voedingscentrum heeft de schijf van 5, die ook recent is bijgesteld. Dit zou toch voldoende moeten zijn? Maar open een tijdschrift of zet de tv aan, en er is een stortvloed aan soms tegenstrijdige informatie.

En er zijn inmiddels meer dan 100 verschillende diëten en nog meer dieet boeken. Tijdens een consult zullen uw eet gewoontes worden uitgeplozen. Er is geen waarheid die voor iedereen geldt. Wel bestaat er inmiddels behoorlijk wat wetenschappelijk bewijs over waar (bijna) ieder lichaam optimaal op reageert. Een paar van die gouden regels willen wij graag met u delen.
 

GOUDEN REGELS

  1. Volg geen lange termijn zwaar calorie beperkt dieet : dit zet je stofwisseling op slot en zorgt helaas voor het zogenaamde jojo effect; men valt eerst af om vervolgens weer aan te komen.

  2. Eet zuiver, verse en onbewerkte producten. Vermijd pakjes en zakjes waar suiker en zout aan toegevoegd is. 

  3. Eet geen of zo min mogelijk suiker. 

  4. Eet veel en gevarieerde verse groentes.

  5. Eet niet mager. Vermijd frituur vet endergelijken maar er zijn veel gezonde vetten die essentieel zijn voor onze gezondheid. 

  6. Belangrijk is hoe vaak je eet. Soms kan het helpen om minder vaak snack-momenten te hebben. Dit roept misschien veel vragen op: dit onderwerp wordt uitgebreid besproken tijdens een consult. Bij mensen met type 2 diabetes kan het tijdstip van eten cruciaal zijn. 

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon